Ullensaker

Jessheim Storsenter ligger midt i Jessheim sentrum og er en magnet for handel her i område.


                         Storsenteret

Velkommen til Ullensaker

Ullensaker  ligger i sentrum av de øvrige kommunene på Øvre Romerike.Veksten i Ullensaker har eksplodert etter at Hovedflyplassen kom til gardermoen. Det bor nå ca 35 000 personer her nå i 2015 noe som helt sikkert vil øke i årene fremover. Øvrige tettsteder her er Kløfta,Borgen,Mogreina,Nord Kisa, Algarheim,Sand.Jessheim samt Gardermoen

Jessheim er hovedsete i Ullesaker kommnune, her fikk vi bystatus i 2012.

Ta deg en tur til ravinedalen som ligger sør for gardermoen flyplass, sving til venstre i rundkjøringen når du kommer til Scandic Hotell, rett til venstre finner du en parkering. Derfra går du noen hundre meter på gangveien tilbake  og du vil da finne en oversikt hvor du går ned i ravinedalen. Det er en merkelig opplevelse å komme ned der.

10 mai 1945 styrtet en Short sterling i denne dalen og alle 20 ombord døde. Her nede vil du finne en innhengning hvor alle ligger begravd.

Herredshuset

Herredshuset ble bygget i 1901 og var i mange år tilholdsted for kommuneadministrasjon , men de fikk et nytt Rådhus i 1967.I dag drives herredshuset av Mortens Kro hvor det er selskapslokaler samt Cateringvirksomhet.

Herredshuset 

her er et flott bilde av Ullensaker kisa friidrettbane samt  fot ball bane ,hvor UllKisa Fotball spiller sine hjemmekamper i 1 divisjon